Betting på skiskyting – skyt blink med oddspillingen

Med unntak av fotball, varierer det fra land til land hva som er populære idretter. Dette har med tradisjoner å gjøre, og også litt geografi. I Norge, Norden og andre steder i verden med brukbare snøforhold er vintersport og ikke minst skisport populært. Langrenn ses vel på som nasjonalsporten i Norge, men de siste tiårene har langrennsløperne fått skikkelig konkurranse når det kommer til popularitet av skiskytterne. Interessen og engasjementet rundt skiskyting har ført til at du finner mange oddsmarkeder på denne sporten hos bettingselskapene

BOOKMAKERE
FUNKSJONER
Bonus
VURDERING
BESØK
1
100% opptil 5.000 kr
2
5 x 20 EUR gratisspill
3
100% opptil 3000 NOK
4
100 EUR
5
100% opptil 2000 NOK
6
100% opptil 2000 NOK

Skiskyting startet i det militære

Her i nord behøver du neppe å forklare noen hva skiskyting er. Skiskyting er rett og slett en kombinasjon av de to ulike idrettene skyting og langrenn. I et skiskytingsrenn går deltagerne runder i skiløypen samtidig som det er innlagt skyting for hver runde. Det skytes på fem blinker, og dersom utøveren bommer på en blink eller flere ilegges enten en tidsstraff eller utøveren må ut i en strafferunde for hver bom. Når det gås stafett, kan det brukes inntil tre tilleggsskudd før det eventuelt må gås strafferunde(r).

Opprinnelig var skiskyting en militær disiplin, men på 1950-tallet ble den utviklet til en vanlig idrett. Den første kjente konkurransen i skiskyting foregikk i 1767. Den gangen var det norske grensepatruljekompanier som konkurrerte mot hverandre.

Betting på skiskyting

Skiskyting i OL

I OL-sammenheng er skiskyting er relativt ny sport. Idretten kom ikke på OL-programmet før lekene i Squaw Valley i 1960. Skiskyting hadde riktignok vært demonstrasjonsgren under navnet militært patruljeløp under vinter-OL i 1924, 1928, 1936 og 1948, men ble altså ikke tatt opp som en del av OL før i 1960. For damer ble skiskyting OL-øvelse i Albertville i 1992.  

Det er som kjent OL bare hvert fjerde år, og derfor henger medaljene fra disse lekene høyere enn hva de fra verdensmesterskapene gjør. I OL-sammenheng er det nå Norge som har sikret seg flest medaljer i skiskyting, etter at landet passerte Tyskland i løpet av OL i 2022.

Til og med OL i 2022 har Norge 55 medaljer fordelt på 22 gull, 17 sølv og 16 bronse, mens tyskerne har sikret seg til sammen 54 medaljer. 20 av disse er i gull, mens 21 og 13 er henholdsvis sølv og bronse. 

VM i skiskyting

Det første verdensmesterskapet i skiskyting ble arrangert i Østerrike i 1958. For damene ble det enda lengre å vente på det første mesterskapet. Kvinnene måtte vente helt til 1984 før de kunne konkurrerer om VM-medaljer. I skiskyting er det VM hvert år, også i de sesongene hvor det er OL. Siden 1989 har det vært felles mesterskap for menn og kvinner. 

I VM-sammenheng har Norge forsynt seg godt, og til og med VM i 2021 er det blitt totalt 222 medaljer. Med denne medaljefangsten er Norge beste nasjon sammenlagt i VM i skiskyting. Det er Norge også for hver enkelt av medaljevalørene. De 222 medaljene fordeler seg på 84 gull, 72 sølv og 66 bronse. 

Noe av det du kan spille odds på i skiskyting

Siden skiskyting er en sport preget av tettet dueller lag mot lag og utøver mot utøver helt frem til målstreken krysses, er denne sporten som skapt for oddsspilling.

Enten du spiller liveodds eller plasserer odds før øvelsen starter, er det vinnermarkedet som er det store innenfor skiskyting og oddsspill. Rett og slett spill på hvem som vinner en konkret øvelse. Er du ikke sikker på om en utøver eller et lag vinner en øvelse kan du heller spille odds på at utøveren/laget tar en medalje.

En annen type oddsspill som er spennende i skiskyting er head to head. Det er at du satser på hvem som kommer til å gjøre det best av to utøvere. Dette er det perfekte oddsspillet for deg hvis du har en favorittutøver, men er litt usikker på om vedkommende vinner eller tar medalje.

Til slutt kan det nevnes at du også kan spille odds på vinnermarginer i de enkelte øvelsene. Om det blir utklassingsseier med 15 sekunder, eller om det blir så tett som 0 til 5 sekunders vinnermargin.